23948sdkhjf

Volvo ECR25 Electric slår rekord i drifttimmar

Volvo ECR25 Electric, som har använts av Stena Nordic Recycling i Halmstad, har nu över 3 000 drifttimmar och är den elektriska grävmaskinen från Volvo som gått flest timmar globalt.

Volvo ECR25 Electric har blivit en verklig rekordmaskin. Sedan den introducerades för Stena Nordic Recycling i mars 2021, har den elektriska grävmaskinen arbetat oavbrutet och har nu över 3 000 drifttimmar. Detta gör den till den elektriska grävmaskinen från Volvo som gått flest timmar i hela världen.

Stena Recycling har under de senaste 80 åren arbetat för att göra Sverige till ett globalt föredöme inom återvinning. Strategin att ersätta dieselmaskiner med elmaskiner från Volvo CE har varit en viktig del i deras arbete för att minska emissionerna och öka effektiviteten.

Marika Björnum, inköpschef på Stena Recycling, har lett förändringen mot elektrifiering. Hon betonar att användningen av elmaskiner ger en "win-win-effekt" av flera skäl, inklusive lägre bränslekostnader, ökad effektivitet, noll emissioner och minskade vibrationer.

Den specifika Volvo ECR25 Electric som används vid deras anläggning för industriell plaståtervinning har transporterat mer än 20 ton återvunnet material varje dag.

– För att sätta det i perspektiv, om vi staplade det material som den här maskinen flyttar så skulle det på bara en vecka bli högre än Eiffeltornet, säger Marika Björnum.

Genom att ersätta den tidigare dieseldrivna maskinen med en eldriven ECR25 Electric, har Stena Recycling sänkt energikostnaderna med 83 procent och minskat koldioxidemissionerna med cirka 21 ton per år. Dessutom är den kompakta utformningen och det faktum att den är nästintill ljudlös och emissionsfri, perfekt för arbete inomhus på anläggningen.

Läs också: Swecon och Cramo stärker partnerskapet

Jimmy Nilsson, anläggningschef på återvinningsanläggningen, berättar att det fanns vissa inkörningsproblem med laddningen, men att dessa löstes smidigt. 

– Sedan har maskinen gått som en klocka, trots att vi den används i skiftgång, 24/7, tillägger han.

Björn Svedbergh, Swecons produktspecialist på elektromobilitet och hybrider, är också nöjd med maskinens prestanda.

– Det som är så speciellt med den här maskinen, är att den gått så många timmar på kort tid. Det är ett gott betyg för Volvos batteridrivna maskiner, säger han.

Minigrävaren ECR25 Electric väger 2,7 ton 

Den kontinuerliga drifttiden är upp till fyra timmar beroende på applikation

Maskinen kan snabbladdas upp till 80 procent batterikapacitet på 50 minuter

De första elektriska kompaktmaskinerna från Volvo, L25 Electric och ECR25 Electric, presenterades på Bauma 2019 och lanserades i Sverige hösten 2020

www.mynewsdesk.com/se/swecon

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062