23948sdkhjf

Epirocs SB-hydraulhammare firar 30 år med teknisk innovation

Epiroc markerar tre decennier av sitt Solid Body-koncept (SB) för hydraulhammare.

Enligt ett pressmeddelande från Epiroc har deras SB-hydraulhammare med kompakt hammarhus blivit en populär del av företagets breda sortiment av grävmaskinstillbehör.

Denna teknik, känd som Solid Body-konceptet, introducerades för 30 år sedan och bygger på en patenterad intern komponentdesign där slagmekanismen och styrsystemet kombineras i ett enda stycke. Detta eliminerar de svagaste komponenterna i konventionella hydraulhammare, vilket resulterar i en förbättrad hållbarhet.

För att ytterligare förbättra användarupplevelsen har Epiroc introducerat HATCON (Hydraulic Attachment Tools Connectivity), en tjänst som gör det möjligt för användare att övervaka drifttid, användningsställen och serviceintervall på alla plattformar.

Epiroc betonar att deras SB-hydraulhammare erbjuder flera fördelar jämfört med konventionella hydraulhammare, inklusive enklare hantering, minskad bränsleförbrukning och förbättrade CO2-utsläpp. Dessutom uppger företaget att dessa hammare erbjuder exceptionella slagfrekvenser, vilket ökar produktiviteten.

Läs också: Epiroc utlovar nytt flaggskepp

Epirocs hydraulhammare med kompakt hammarhus tillverkas i företagets fabrik i Kalmar, Sverige. De är designade för bärare i viktklasser upp till 24 ton och finns i nio olika modeller.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063