23948sdkhjf

Swecon presenterar elektrifierade framsteg på Load Up North

Swecon tar ett stort kliv framåt i omställningen till elektrifierade maskiner. Med en mässpremiär för en eldriven 23-tons grävmaskin och en monter som sträcker sig över 1 500 kvadratmeter, visar företaget upp sina senaste innovationer på Load Up North i Boden.

Load Up North äger rum mellan den 24-26 augusti. Under mässan kommer Swecon att ha en mässpremiär för demokörning av den nya eldrivna grävmaskinen Volvo EC230 Electric.

Läs också: Storsatsningar präglar årets Load Up North

Men det är inte bara eldrivna maskiner som står i fokus. Trots en tydlig närvaro av eldrivna anläggningsmaskiner kommer även de kunder som föredrar konventionella maskiner att få sitt lystmäte. Swecon kommer att visa upp ett urval av Volvo Construction Equipments produktprogram.

– Load Up North är fortsatt en mycket viktig mötesplats för Swecon och våra kunder. Vi är geografiskt starka med en hög lokal närvaro i regionen och dessutom marknadsledande. Det är viktigt att vi finns på plats och visar upp de senaste nyheterna för våra kunder, säger Erik Sandlund, försäljningschef för Region Norr på Swecon.

Monterns layout kommer att vara uppdelad i två delar: en 500 kvadratmeter stor statisk del och en 1 000 kvadratmeter stor demonstrationsyta. Demonstrationsytan kommer att fokusera på buller- och vibrationsfri provkörning av flera olika modeller ur Volvos eldrivna sortiment. På den statiska ytan kommer besökarna att kunna se grävmaskiner i olika storlekar och med olika drivlinor.

Fredrik Rigö, chef marknadskommunikation på Swecon, nämner även att de kommer att hålla seminarier där de presenterar nya digitala produktivitetstjänster. Dessa tjänster syftar till att ge kunderna mer kontroll och en effektivare arbetsplats.

Avslutningsvis kommer Swecon att visa upp den elektriska rallycrossbilen CE Dealer Team by Volvo Construction Equipment, som tävlar i det helelektriska FIA World Rallycross Championship. Bilen, som har en imponerande kraft på 680 hästkrafter och 880 newtonmeter, kan accelerera från 0-100 kilometer i timmen på endast 1,8 sekunder.

Artikeln är en del av vårt tema om Load Up North 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065