23948sdkhjf

Volvo presenterar hållbara alternativ på eComExpo

På den kommande eComExpo i Stockholm kommer en rad företag att presentera sina lösningar för en mer hållbar entreprenad- och transportbransch. Bland dem finns Swecon och Volvo, som enligt eget uttalande kommer att visa upp en omfattande portfölj av eldrivna fordon och maskiner.

Swecon kommer att delta i eComExpo i samarbete med Volvo Lastvagnar Sverige och Volvo Construction Equipment (Volvo CE). Mässan äger rum den 27-28 september på Scandinavian XPO i Arlandastad och fokuserar på fossilfria transporter.

Läs också: El bygger el blir ny standard

Utställningen kommer att vara uppdelad i två delar: en inomhusmonter där produkter från Volvo Lastvagnar och Volvo CE kommer att visas, samt en utomhusdel för provkörningar. Där kommer besökarna att ha möjlighet att provköra både stora och små eldrivna maskiner samt en helelektrisk lastbil från Volvo.

– Vi vill visa att vi tillsammans med Volvo CE kan vara en trygg partner när kunderna ska ställa om till fossilfri drift. Detta underlättas av förmånliga finansieringslösningar från Volvo Financial Services och lättillgänglig service och support över hela landet, säger Fredrik Askling, produktchef för elektromobilitet på Swecon.

Swecon och Volvo uppger att de kommer att presentera åtta eldrivna lastbilsmodeller och sju eldrivna entreprenadmaskiner. Dessa produkter är avsedda att möta en rad olika behov, både i och utanför stadsmiljöer, där fossilfri drift och låga bullernivåer är ett krav.

Stefan Strand, vd på Volvo Lastvagnar Sverige, kommenterar.

– Vårt mål är nettonollutsläpp, vilket innebär att göra våra fordon fossilfria i drift och att på sikt helt ersätta materialet i dem med fossilfria och återvunna alternativ.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063