23948sdkhjf

Svevia tar sig an Östra infarten i Nyköping

Svevia har inlett ett projekt för att omvandla Östra infarten i Nyköping till en modern och säker trafiklösning.

Svevia har påbörjat arbetet med att omvandla Östra infarten i Nyköping, en av stadens mest betydande infartsleder. Projektet, som utförs på uppdrag av Nyköping kommun, omfattar en rad förbättringar, inklusive en ny cirkulationsplats, breddning av befintliga vägar och anläggning av nya gång- och cykelvägar.

Björn Regard, entreprenadchef på Svevia, förklarar.

– Vårt projekt är en del av en helt ny trafiklösning öster om Nyköping och kommer så småningom att anslutas till E4:an, som i ett separat projekt också ska byggas om.

Förutom dessa förändringar kommer Svevia också att fokusera på tillgänglighetsanpassning av busshållplatser, installation av ny belysning och omfattande ledningsarbeten.

– Innan vi kan börja anlägga nya vägar behöver vi först göra klart den infrastruktur som finns under vägarna i form av ledningar. Det handlar om vatten och avlopp, fiberkabel, fjärrvärme samt en högspänningsledning som försörjer hela handelsområdet med el.

Läs också: Svevias kvartalsresultat påverkas av projektnedskrivning

En av de största utmaningarna i projektet, enligt Svevia, är att allt schaktnings- och ledningsarbete måste ske parallellt med att lokaltrafik, pendlare och besökare till handelsområdet fortsätter att röra sig i området.

– Trafikmiljön är intensiv och arbetsområdet är begränsat, vilket gör det utmanande att schakta för att anlägga de nya ledningarna samtidigt som de gamla behöver vara i drift, säger Björn Regard.

För att hantera dessa utmaningar har Svevia en tät dialog med kommunen.

Logistiken är avgörande, och vi för hela tiden en tät dialog med kommunen för att få allt att flyta på så smidigt som möjligt. Björn Regard

Projektet beräknas vara helt avslutat i slutet av 2025 och har en budget på cirka 40 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079