23948sdkhjf

Holgerssons expanderar maskinparken

Holgerssons Maskinhållning har förnyat sin flotta med fyra stycken Volvo EWR150E och en Volvo ECR58F.

Matfors-baserade Holgerssons Maskinhållning har införskaffat fyra Volvo EWR150E hjulgrävare och en Volvo ECR58F. Det familjeägda företaget, nu under ledning av Per Holgersson och sonen Alex,vill stärka sin position på marknaden och sin kapacitet att hantera en bred palett av entreprenaduppdrag.

Per Holgersson, med bakgrund som förare åt ett åkeri och en framgångsrik entreprenör sedan starten av egen verksamhet 1999, understryker sin tillfredsställelse med de nya maskinerna.

Att investera var ett enkelt val för oss. Med dessa moderna och miljövänliga maskiner stärker vi vår konkurrenskraft. Per Holgersson

Trots ekonomiska orosmoln i horisonten uttrycker Per Holgersson en obändig optimism om att den uppdaterade maskinparken kommer att ge avkastning både på kort och lång sikt.

Det har inte varit frågan om att vackla i beslutet, trots en tid av väntan mellan beställning och leverans, en period som präglats av räntehöjningar och ekonomiska utmaningar i Sverige.

Den nya maskinparken anses av Holgerssons Maskinhållning vara ett strategiskt drag för att leverera kvalitativa vatten- och avloppsarbeten, vilket utgör företagets verksamhet och kontrakt med kommunala bolag som Sundsvalls Vatten och Timrå Vatten.

Swecon noterar att Holgerssons val av Volvo-märket har varit genomtänkt, med hänvisning till maskinernas höga kvalitet och komfort, samt andrahandsvärde. Dessutom har lokalt stöd från Swecon och goda relationer med såväl säljare som servicetekniker, samt ett samarbete med Engcon, bidragit till beslutet.

Läs också: Möre Maskiner byter ägare

Grävmaskinerna uppges vara utrustade för att möta företagets behov, inklusive tillägg som tryckluft, elkonverter, och EC-Oil från Engcon, vilket förstärker företagets kapacitet och effektivitet på fältet.

Med investeringen avser Holgerssons även att ingå serviceavtal som inkluderar förlängd garanti.

– Vi strävar efter ett bekymmersfritt ägande där vi kan lita på vår utrustning dag ut och dag in, säger Per Holgersson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094