23948sdkhjf

De ska sälja Sany i Sverige

En av världens största maskintillverkare har fått en ny svensk återförsäljare.– Vi ger oss ut på en oerhört spännande och såklart utmanande resa, men för att citera Karin Boye, ”resan är målet", säger vd Bo Åkesson.

Kinesiska Sany, som tillverkar bland annat grävmaskiner, hjullastare, dumprar, teleskoplastare och väghyvlar, har under de senaste åren satsat hårt på att öka sin marknadsandel i Europa- inklusive Norden och Sverige. Målet är högt satt – man vill öka sin andel av marknaden till tio procent.

För att klara det vill man finnas på plats på ett bättre sätt, tidigare i år öppnade maskinjätten till exempel ett kontor  i Järfälla utanför Stockholm, härifrån ska den nordeuropeiska verksamheten ledas.

Tidigare i höst berättade Sany för Entreprenad att tanken för den svenska marknaden är att börja med grävmaskinerna och säkra en god täckning över hela landet.  

Jakten på svenska återförsäljare inleddes också direkt, först ut blev Equipment Store i Ljusdal och nu är det alltså dags för ytterligare en samarbetsparter; Sany och Nordfarm berättar i ett pressmeddelande att man ingått ett strategiskt partnerskap vad gäller grävmaskiner och hjullastare.

Nordfarm, med huvudkontor i Norrköping, har under 40 år levererat maskiner till både entreprenad-, skogs- och lantbruksbranschen.

Företaget, som bland annat säljer Avants kompaktlastare och Palmse Trailers entreprenaddumprar, förklarar att man i flera år letat efter sätt att bredda och stärka entreprenadsidan.

Med Sany kommer vi att ta ytterligare ett stort steg till att bli en mer komplett leverantör mot den gula sidan. Bo Åkesson

Nu får man alltså ett rejält tillskott i en av världens absolut största maskintillverkare.

– Med Sany kommer vi att ta ytterligare ett stort steg till att bli en mer komplett leverantör mot den gula sidan och det tillsammans med vårt heltäckande och inarbetade återförsäljarnätverk. Vi är otroligt glada över att introducera Sany-grävmaskiner på den svenska marknaden, säger Bo Åkesson, vd på Nordfarm.

Han konstaterar att Sany, som bara har drygt 30 år på nacken, lyckats växa stort på kort tid i övriga världen.

– Vi tror starkt på att detta är möjligt även i Sverige. Men för oss är det lika viktigt vart en tillverkare är på väg och Sany har en aggressiv utvecklingsagenda både vad gäller sitt program och sin tillverkningsprocess. Vi ger oss ut på en oerhört spännande och såklart utmanande resa, men för att citera Karin Boye, ”resan är målet", säger Bo Åkesson.

Vi kan definitivt se fram emot en framgångsrik och givande samarbetsrelation långt framöver. Wesley Q. Yang

Sany Northern Europes vd Wesley Yang, som i en tidigare intervju med Entreprenad slagit fast att företaget är fast beslutna att tillgodose de svenska kundernas höga krav, beskriver samarbetet med Nordfarm som en viktig milstolpe för att stärka Sanys närvaro på den svenska marknaden.

– Vi är övertygade om att vi tillsammans kommer ge mervärde till grävmaskinsentreprenörer genom vårt omfattande sortiment och förmånliga finansieringsalternativ. Nordfarm kommer med deras mångåriga erfarenhet och stora nätverk kunna nå ut till samtliga intressenter som finns i Sverige vilket i sig är guld värt. Addera sedan den professionalism och ambition som Nordfarm innehar och vi kan definitivt se fram emot en framgångsrik och givande samarbetsrelation långt framöver, säger Wesley Q. Yang

Petter Hadenius, Nordfarms affärsområdeschef för entreprenad, tror att partnerskapet kommer att gynna de svenska entreprenörerna.

– Det här är ett otroligt spännande steg för både Nordfarm och Sany. Sany har redan gjort en imponerande resa på de största marknaderna i Europa och jag är övertygad om att vi, tillsammans med Sany ska göra en liknande resa i Sverige, säger han.

Den officiella lanseringen planeras till 2024, företagen planerar bland annat för olika demoturnéer, tanken är också att visa upp Sanys grävmaskiner på Svenska maskinmässan 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063