23948sdkhjf

Redskapsauktion för cancerforskning

Rototilt går vidare i sin satsning för att bekämpa cancer, den här gången är det en multigrip som ska generera medel till kampen mot prostatacancer.

Tidigare i år auktionerade tiltrotatortillverkaren Rototilt ut en rosalackerad sorteringsgrip, till förmån för kampen mot bröstcancer.

Nu tar sig Vindelnföretaget an kampen mot prostatacancer, och auktionerar ut en blå specialdesignad multigrip.

– Prostatacancer är den vanligaste cancerformen i Sverige och det här är vårt sätt att både lyfta frågan och samla resurser till livsviktig forskning, säger Fredrik Berggren, kommunikationschef på Rototilt.

Han förklarar att auktionen är en del av en större satsning, tanken är att Rototilt ska bidra till att öka medvetenhet och engagemang kring cancerforskning och förebyggande hälsoinsatser.

– Under nästa år sponsrar vi bland annat ett cykelteam i Vätternrundan som samlar in pengar till Cancerfonden.

Auktionen pågår till den 27 november och hela det vinnande budet ska gå till Cancerfonden.

Den rosa sorteringsgripen som auktionerades ut tidigare i år ropades hem av Anders Karlsson Åkeri i Hälsingfors

– Vi sticker gärna ut, och en rosa sorteringsgrip kommer att bli fin i maskinparken. Att vi samtidigt kan bidra med resurser till viktig forskning är ju fantastiskt, säger Anders Karlsson, som startade åkeriet, som i dag har fem anställda, för 21 år sedan.

– När man kan passa på att göra en investering som samtidigt kan ge pengar till en så viktig sak var det bara att satsa.

Förutom åkeri sysslar man även med maskinentreprenad och rivning och i företaget finns förutom Anders Karlsson även hans hustru och två döttrar.

– Det är nog lite unikt att vara fler kvinnor än män i ett företag i vår bransch. Då känns det extra fint att bidra till Rosa bandet som gör ett viktigt jobb i arbetet mot bröstcancer, säger Anders Karlsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079