23948sdkhjf

Volvos vältar i fokus

Swecon gör en ny satsning på jordpackningsvältar och lyfter också fram ett nytt lite enklare instegssystem.

Swecon har under senare tid talat mycket om Volvos segment för väganläggningsmaskiner, man har bland annat rekryterat Kjell Carlsson som produktspecialist och Christer Gryth som key account, samt satsat på både supportutbildning och servicekapacitet. 

Nu vill man slå ett extra slag för jordpackningsvältarna – genom att nylansera vältarna i B-serien, SD75B, SD115B, SD135B och SD160B.

– Den nya B-serien som innehåller alla de produkter som har SD i sitt namn, har gått lite under radarn, men det ska avhjälpas med en nylansering, säger Kjell Carlsson, i ett pressmeddelande

Han konstaterar att många av vältarna finns hos olika hyrföretag, men att man tror att fler enskilda entreprenörer och företag skulle kunna uppskatta dem.

– Komforten, den rymliga hytten, mångsidigheten, den goda sikten både framåt och bakåt, bränsleekonomin och möjligheten att välja till Compact Assist är några av styrkorna, säger Kjell Carlsson.

Swecon lyfterfram att instegssystemet Compact Assist Lite finns tillgängligt sedan oktober 2023.

Systemet beskrivs som enklare och billigare än den fulla versionen av Compact Assist. Man noterar också att det går att uppgradera systemet om behov uppstår.

Enligt Swecon har Volvo också höjt kvaliteten på konstruktionen, bland annat ska ramen och elektroniken ha förbättrats.

Vältarna har också fått nya miljömotorer som ska uppfylla de allra senaste kraven, förklarar Swecon som räknar med att ta marknadsandelar framöver.

– Det betyder också mycket att vi på Swecon byggt en ny organisation inom segmentet Road, där vältar ingår, med en bra fungerande för- och eftermarknads support, säger Kjell Carlsson.

COMPACT ASSIST

Compact Assist beskrivs som Volvos intelligenta kompakteringssystem för jord- och asfaltvältar.

Systemet är anpassat för Volvo Co-Pilot, en högupplöst pekskärm med högprecisionssensorer.

Compact Assist ska ge realtidsinformation om arbetsplatsen genom kartläggning av bland annat temperatur och densitetsberäkningar. Detaljerade data ska eliminera risken för destruktiv överkomprimering.

Compact Assist ska också kunna leverera en tydlig dokumentation över utfört arbete.

Båda systemen inkluderar en backkamera som standard.

Källa: Swecon

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.422