23948sdkhjf

Volvo CE tar farväl av läggarna

En ny överenskommelse innebär att Ammann Group förvärvar Volvo CE:s globala asfaltsläggarverksamhet ABG. 

Volvo CE förklarar att avyttringen omfattar asfaltsläggarverksamheten globalt. ABG läggare samt support kommer erbjudas via Ammans distribution eller selektiva Volvo CE återförsäljare, när affären har godkänts av myndigheter.

– Vi ser det som den bästa vägen framåt för ABG läggarna att upprätthålla och fortsätta utveckla produkten när dess nya ’hem’ blir hos en partner som har en tydligt fokuserad nyckelkompetens inom just väganläggning, och en strategisk investering för Amman att fördjupa och få ett mer komplett erbjudande till kunder, säger Volvo CE:s kommunikationschef Anne Bast till Entreprenad.

– Som en konsekvens kommer produktionen av kompaktorer som tillverkas i Hameln, Tyskland, att fasas ut, vilket innebär att de produkterna kommer på sikt inte att säljas i Europa. När det gäller supporten så kommer den fortsätta genom våra återförsäljare för att ta hand om de produkter som är ute hos våra kunder, säger Anne Bast.

Volvos svenska generalagent Swecon, som satsat en hel del på Volvos väganläggningssegment på sistone, inklusive supportutbildning och servicekapacitet, fick informationen om affären på torsdagen.

– Swecon kommer att fullfölja sitt åtagande som Volvo CE-återförsäljare och fortsätter att supportera våra kunder fullt ut, samtidigt som vi utvärderar situationen för att minimera påverkan tills dess att verksamheten tagits över av Ammann Group, vilket ser ut att ske någon gång under andra halvan nästa år. De väljer ju sedan vilka distributionskanaler och samarbeten de vill använda i framtiden på de marknader där de är närvarande, säger Swecons marknadskommunikationschef Fredrik Rigö till Entreprenad.

400 anställda berörs av affären, enligt Volvo CE ska de flyttas över från Volvo CE till Amman Group.

Volvo CE noterar att avtalet är beroende av myndighetsgodkännande och att det förväntas slutföras under första halvåret 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078