23948sdkhjf

Nytt ramavtal för hjullastare till försvaret

Swecon har ingått ett nytt ramavtal med Försvarets Materielverk (FMV) för att förse Försvarsmakten med ett bredare utbud av hjullastare.

Avtalet innehåller flera optioner och löper potentiellt över en sjuårsperiod. Swecon ska leverera hjullastare i sex olika storlekar till Försvarsmakten. 

– Det nya ramavtalet är potentiellt dubbelt så stort, säger Tomas Nieminen, Manager Project Sales på Swecon.

Läs också: Swecons ramavtal med FMV fullgjort 

Det aktuella avtalet innefattar hjullastare i modellerna L35, L60, L90, L110, L120 och L150, tillsammans med redskap anpassade för olika användningsområden. Swecon kommer även att tillhandahålla reservdelar, service, underhållsstöd och support.

– När det gäller maskiner för de olika vapenslagen – armén, marinen och flygvapnet – kan det även vara aktuellt med en rad olika anpassningar.

De första maskinerna kommer att levereras ut under året från Swecons utrustningsverkstäder, främst Eskilstuna.

– Det gör det enklare för oss att leva upp till de högt ställda kraven på kvalitet och leveranssäkerhet.

Tomas Nieminen betonar betydelsen av ramavtalet för Swecon och Lantmännen.

– Avtalet har även stor betydelse för landets försvars- och försörjningsmöjlighet i en försvårad situation. Det är även viktigt för Volvo CE och produktionen i Sverige.

Sara Claesson, marknadsansvarig för Swecon Sverige på Volvo CE, har tillsammans med sina kollegor hjälpt till och koordinerat ramavtalets innehåll och förankrat alla åtaganden med i huvudsak fabriken i Arvika.

– Det känns både roligt och viktigt nu när ramavtalet är klart. Även om vi inte vet exakta volymer ännu, så vet vi att det är potential för många maskiner under en lång tidsperiod. Det är ett fint kvitto på våra tidigare leveranser, att vi har bra produkter samt att vi tillsammans med Swecon kan göra anpassningar och erbjuda stöd för att leva upp till FMV:s högt ställda krav.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063