23948sdkhjf

Skrothot, elände och timglastorn på veckans lista!

Swecon, Trafikverket, MTA Bygg och anläggning, Motorhistoriska Riksförbundet och Du & Bradstreet snirklar sig in på veckans topplista! Men vad klickades allra mest under veckan som fick? Svaret finns här!

1: ”För Sveriges del blir det regleringar på redan befintliga regleringar. Förslagen som anges är dessutom väldigt oprecisa, bland annat kriterierna för att fastställa vad som är ett uttjänt fordon. Jag förstår att man vill komma åt materialen, men de har tagit i för mycket. Det innebär även en inskränkning av äganderätten”, säger Jan Tägt, sakkunnig inom fordon och regelverk, Motorhistoriska Riksförbundet, MHRF.

Hotet mot skrotet

2: ”Det nya ramavtalet är potentiellt dubbelt så stort”, säger Tomas Nieminen, Manager Project Sales på Swecon.

Nytt ramavtal för hjullastare till försvaret

3: ”Vi ser tyvärr en stadig ökning för varje månad, vilket indikerar att antalet konkurser inom 12 månader kommer att öka ytterligare jämfört med prognosen från augusti”, säger Henrik Hargeus, chefsanalytiker på Dun & Bradstreet.

Dubbelt så stor risk för byggföretagen

4: ”Vi står inför många utmaningar, från klimatförändringar till ökade samhällskostnader och en osäker global situation. Att rusta, effektivisera och modernisera det transportsystem vi har är fortsatt prioriterat”, säger Trafikverkets generaldirektör Roberto Maiorana.

Trafikverkets nya plan: Underhåll tar huvudrollen

5: Det tolv meter höga tornet utgörs av 140 träribbor som ihop formar en tredimensionell, stabil väv. I silhuetten kan man känna igen formen av ett timglas vilket ska ge tornet en tydlig och igenkännbar karaktär.

De ska bygga utsiktstornet

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.485