23948sdkhjf

Helsingborg slår på stort i nya planen

Stora förändringar planeras i södra Helsingborg – hamnflytt, en ny fast förbindelse med Danmark och en ny stadsdel står på listan när en ny översiktsplan presenteras. 

En ny översiktsplan för södra Helsingborg är presenterad. Planen innefattar viktiga ställningstaganden och stora förändringar för södra Helsingborgs utveckling fram till 2050.

Syftet med den nya översiktsplanen är att möjliggöra en långsiktig hållbar utveckling av staden, skriver Helsingborg stad i ett pressmeddelande. Nu pågår samråd mellan 5 februari–7 april 2024.

Stadsplan södra staden är en ändring av Helsingborgs översiktsplan som omfattar områdena Helsingborg C, Oceanhamnen, Västhamnen, hamnen, Universitetsområdet, Husarområdet, Gåsebäck, Ramlösa station, Planteringen och Miatorp.

Förslaget till den nya översiktsplanen möjliggör bland annat för:

· Flytt av containerhamnen söderut
· En ny stadsdel närmare Öresund
· Fler grönområden i södra staden
· Utveckling av områdets infrastruktur
· Åtgärder för en robust klimatanpassning
· En fast förbindelse med väg- och järnvägstunnlar mellan Helsingborg och Helsingör

– Översiktsplan Stadsplan södra staden är resultatet av ett omfattande, gemensamt arbete. Vi har arbetat med stora frågor och förändringar, med fokus på den framtida utvecklingen av södra Helsingborg, som ska ske under de kommande 20–30 åren, kommenterar Charlotte Svensson, översiktsplanearkitekt på stadsbyggnadsförvaltningen.

Läs mer om planerna för Helsingborgs hamn:

Helsingborgs hamn bygger för framtiden

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078