23948sdkhjf

Kranpunkten vill vara med där det händer

”Detta är vår första etablering norrut, sedan får kunder och behov styra över vilka ställen vi ska finnas på framåt.”

Uthyrningsföretaget Kranpunkten har i dag åtta depåer, från Malmö i söder till Uppsala i norr. Depåerna har servat kunder över hela landet men nu vill företaget vara med på den stora omställningsresan i norr, och i april öppnar man därför sin nionde depå, med personal, på ett nytt ställe - i Luleå.

– Vi har följt utvecklingen på den norrländska marknaden under många år och sett att det finns en plats för en nischaktör som oss. Med marknadens inriktning på hållbar utveckling är vi väl positionerade för en expansion norrut, säger Thomas Eriksson, regionchef för Kranpunkten Nord.

Kranpunkten har funnits i 35 år och har i dag en maskinpark på över 4 400 enheter. Under senare tid har man satsat allt mer på fler el- och hybridmaskiner och tanken nu uppges vara att kunna serva både små och stora projekt i norr, samt att kunna tillgängliggöra el- och hybriddrivna enheter ur flottan efter behov.

– Vi ser långsiktigt och seriöst på vår satsning. Med vår inriktning och kapacitet tar vi ett ansvar genom hela värdekedjan och hjälper våra kunder med omställning och mer hållbara byggprocesser. Detta är vår första etablering norrut, sedan får kunder och behov styra över vilka ställen vi ska finnas på framåt, säger Thomas Eriksson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078