23948sdkhjf

Bell får ny svensk återförsäljare

Delvator börjar sälja sydafrikanska Bells dumprar, med start i vår tar de sig an uppgiften att sälja och serva de ramstyrda dumprarna i Sverige.

Bells produkter har i många år sålts i Sverige av Bjästabaserade Cordestam Maskin, som tog sig an märket vid millennieskiftet.

Nu får de sydafrikanska maskinerna en ny auktoriserad svensk återförsäljare när skånska Delvator,som sedan tidigare är svensk generalagent för Hitachi, tar över.

– Vi är riktigt glada över detta avtal som vi vet kommer att stärka vår verksamhet, säger vd Jonas Coltén.

Delvator uppger att man är mitt uppe i en ”imponerande expansionsfas” och enligt Jonas Coltén strävar man efter att ha ett ständigt aktuellt och kvalitetssäkert sortiment av olika typer av entreprenadmaskiner, där målet är att kunna erbjuda ett så brett utbud som möjligt.

– Vi har byggt upp en stark service- och försäljningsstruktur i Sverige med Hitachi, där varumärkeskvaliteten genomsyrar verksamheten. Det är logiskt att då också kvalitetsprodukterna från en världsledande producent som Bell passar rätt i vår produktportfölj.

Sydafrikanska Bell Equipment grundades för nästan 70 år sedan och företagets sälj- och marknadschef för återförsäljare, Allistar Sully, ser också stora möjligheter med avtalet.

– Bell Equipment är stolt över avtalet med Delvator AB i Sverige, och vi är positiva till att entreprenörer i Sverige nu får en starkare rikstäckande tillgång till service och reservdelar, säger han. 

– Delvators systerbolag i Norge, NASTA, har med stor framgång erbjudit ramstyrda dumpers från Bell under flera år, vilket vi också tror ger en synergi över deras produktportföljer och underlättar viljan och förmågan att föra Bells produkter framåt.

Delvator beskriver Bell Equipments ramstyrda dumprar som pålitliga, bränsleeffektiva och tekniskt avancerade, de betraktar dessutom modellprogrammet som det bredaste på marknaden, med totalt elva modeller i storleken 20-60 ton.

Jonas Coltén lovar att Bells befintliga svenska kunder kan känna sig trygga.

– Nuvarande och framtida kunder till Bell kommer att få ett professionellt bemötande och vi kommer att leverera bästa möjliga service.

Delvator kommer att lansera Bell under mars-april, dumprarna får också följa med på både maskinvisningar och mässor, inte minst på Svenska Maskinmässan i månadsskiftet maj/juni.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078