23948sdkhjf

”Logiskt steg” tycker tillverkaren

Open-S Alliance har fått en ny medlem, en maskintillverkare som ser samarbetet som ett sätt att jobba för en enklare redskapshantering.

För några år sedan tog konkurrenterna Rototilt och Steelwrist ett gemensamt initiativ till en öppen industristandard för automatiska maskinfästen för grävmaskiner: Open-S Alliance

Tanken var och är fortfarande att göra det möjligt att på ett säkrare sätt kombinera redskap, maskinfästen med mera från olika tillverkare, och alliansen har fått flera medlemmar sedan starten. 

Nu ansluter ännu en: maskintillverkaren Wacker Neuson går med som stödmedlem.

– I våra kunders intresse fokuserar vi mer och mer på gränssnittsstandarder, säger Alexander Greschner, Chief Sales Officer för Wacker Neuson Group i ett pressmeddelande.

Han anser att standarder hjälper till att minska komplexiteten på byggarbetsplatsen och hoppas att de ska göra det enklare för företagets kunder att använda sina maskiner på ett flexiblare sätt.

– Därför är det ett logiskt steg för oss att bli medlem i Open-S Alliance.

Wacker Neusons kompakta hjulgrävare EW100-2 lyfts fram som ett exempel. Maskinen är gjord för att klara diverse olika arbetsuppgifter och behöver då byta redskap ofta.

Wacker Neusons inställning är att om man sätter ett fäste som är kompatibelt med Open-S på grävaren kan föraren använda hydrauliska redskap av vilket märke som helst, bara de också följer Open-S-standarden.

Företaget har också etablerat en ny affärsenhet för eftermarknad med inriktning på redskap, även där kan Open-S spela en viktig roll tror Reinhold Baisch, som leder den nya enheten.

– Vi ser en spännande utveckling på redskapsområdet, där digitala assistanssystem och standardiserade gränssnitt spelar en allt viktigare roll. Vi tror att både vårt medlemskap i Open-S Alliance, och vårt arbete i arbetsgruppen för Machines in Construction MiC 4.0, kommer att gynna kunderna genom en enklare hantering av redskap, säger han i pressmeddelandet.

Stefan Stockhaus, styrelseordförande för Open-S Alliance, välkomnar Wacker Neuson till alliansen.

– Med sin drivkraft för innovation och teknikutveckling kommer Wacker Neuson att tillföra ytterligare kraft i det arbete vi gör tillsammans för att skapa en standard för automatiska maskinfästen inom vår bransch, säger han i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078