23948sdkhjf

Infranord hoppas på förändring

Infranord säger i en kommentar att man välkomnar Riksrevisionens granskning, man håller inte minst med om att Trafikverket måste bli en bättre beställare.

Riksrevisionen har granskat om bolagiseringen av Vägverkets och Banverkets produktionsenheter lett till de förväntade förbättringarna – till exempel ökad konkurrens och lägre priser.

Slutsatsen myndigheten dragit är att man bara delvis nått målen och enligt ett pressmeddelande delar Infranord många av riksrevisionens synpunkter och förbättringsförslag.

Till exempel håller man med om att Trafikverket behöver utveckla sin beställarkompetens, så att innovation främjas i upphandlingarna och produktiviteten ökar.

– Det här är en fråga som Infranord har framfört länge och där vi hoppas att Riksrevisionens granskning kan bidra till förändring, säger Stefan Gustavsson, vd och koncernchef på Infranord, i ett pressmeddelande.

Infranord kommenterar också Riksrevisionens notering att konkurrensen på marknaden för underhåll av järnväg inte har förbättrats sedan bolagiseringen av Infranord.

– I det sammanhanget känns det viktigt att påpeka att debatten kring återreglerat underhåll av den svenska järnvägen inte främjar konkurrens på marknaden. Ska vi uppnå en väl fungerande marknad krävs det långsiktighet, säger Stefan Gustavsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.087