23948sdkhjf

Zeppelin påbörjar inflyttning

I oktober 2022 togs första spadtaget till Zeppelin Sveriges nya anläggning i Landvetter utanför Göteborg. I maj togs den i bruk efter 1,5 års byggarbete.

Anläggningen rymmer det svenska huvudkontoret med cirka 150 arbetsplatser och blir en bas för Zeppelins samtliga verksamheter i västra Sverige. Anläggningen består av en mix av kontor, verkstadslokaler och utomhusområden med höga krav på utförandet.

– Arbetet har gått jättebra, slutbesiktningen är gjord och de första verksamheterna har flyttat in. Anläggningen är jättefin och jag är säker på att den kommer att bli omtyckt av både kunder och medarbetare, säger Zeppelins byggledare Jonathan Andersson.

Arbetet har varit intensivt och omfattande men följt tidplanen.

– Vår målbild har alltid varit att driva projektet framåt och inte köra fast i detaljer. I stora byggprojekt uppstår alltid särskilda frågor som måste lösas men framgångsfaktorerna är samarbete, en ständigt öppen dialog och en vilja att lösa saker tillsammans. Den inställningen har varit gemensam hos alla parter genom hela projektet, berättar Jonathan.

Jonathan är stolt över resultatet och det delar han med alla andra.

– Det har varit ett roligt projekt! Min känsla är att alla som arbetat i projektet är stolta. Det är en fint belägen tomt med bra skyltläge, anläggningen är mycket välbyggd och ser väldigt bra ut. Det här är en premiumanläggning som sticker ut!

Nu när slutbesiktningen är gjord och anläggningen överlämnad sker inflyttningen i olika steg.

– Det som tagits i bruk allra först är verkstadslokaler och lagerytor. De som jobbar på kontoren flyttar in efter sommaren, berättar Jonathan.

För att få allt att klaffa har flytten varit ett separat projekt där planeringen påbörjades redan sommaren 2023.

– Bygg- och inflyttningsprojekten har löpt parallellt och vi har noga stämt av för att inte missa något. Vi har synkroniserat datum för att händelser inte ska krocka med varandra.

Vad tror du den nya anläggningen kommer att betyda?

– Jag tror att den kommer att betyda jättemycket. Det blir enkelt för kunderna att ta sig hit och anläggningens storlek och placering skapar ett komplett utbud och bidrar till att leveranserna härifrån blir enklare och går snabbare. Det nya lagret blir dessutom ett av Zeppelins största regionslager vilket betyder att leveranskapaciteten ökar.

– Samlokaliseringen av alla verksamheter gör också att kunderna ser Zeppelins helhet som bolag. Är du kund inom ett område och besöker Landvetter så ser du även allt annat som Zeppelin arbetar med. Den nya anläggningen är välkomnande och har fokus på alla som kommer hit. Tanken är att det ska bli bra för alla som rör sig här, säger Jonathan Andersson.

Fakta

Tomtyta: 31 000 kvm

Lokalyta: 9 000 kvm

Miljöcertifiering: BREEAM In-Use

Totalentreprenör: GBJ Bygg Väst

Arkitekt: Semrén & Månsson

www.zeppelin-cat.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078