23948sdkhjf

Pensionsfonder vill göra Scania svenskt igen

Tunga aktörer intresserade av att köpa tillbaka Scania från Volkswagen.
I kölvattnet av utsläppsskandalen drar Volkswagen åt svängremmen. Och neddragningarna kan tvinga den tyska biltillverkaren att avyttra delar av verksamheten.

Och skulle det bli aktuellt att sälja lastvagsföretaget står svenska kapitalförvaltare på rad. Enligt en rundringning som Svenska Dagbladet har gjort uppger såväl den statliga pensionsjätten Fjärde AP-fonden som AMF och Robur att de är intresserade av att köpa tillbaka Scania till Sverige.

— Scania är ett kvalitetsbolag som vi känner väl. Vid rätt värdering och omständigheter är vi alltid intresserade av att investera i sådana bolag, säger Marianne Nilsson, chef för ägarstyrningen på Robur Fonder, till SvD Näringsliv.

Varken Fjärde AP-fondens vd Mats Andersson eller AMF Pensions ägaransvarige Anders Oscarsson hymlar med att de mer än gärna skulle vilja äga Scania, så länge priset är rätt.

– Absolut är vi intresserade av Scania. Kärleken till bolaget har inte förändrats. Sedan är det dock en prisfråga, säger Mats Andersson, till tidningen.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062