23948sdkhjf

Starka siffror från Atlas Copco

Verkstadskoncernen redovisar en vinst före skatt som överträffar analytikernas förväntningar.
Atlas Copco redovisar ett resultat före skatt på 5,042 miljoner kronor (3,879) för det tredje kvartalet 2015. Analytikerna hade räknat med 4,765 miljoner, enligt SIX News/Inquiry Financials analytikerenkät, vilket innebär att resultatet blev 5,8 procent bättre än väntat.

Orderingången i tredje kvartalet ökade till 24 149 miljoner kronor (23 395), positivt påverkad av valuta. Europa var regionen med den högsta ordertillväxten, 7 procent, i lokala valutor, medan marknader såsom Kina och Brasilien var svaga.

Globalt minskade den organiska orderingången 5 procent medan intäkterna var oförändrade. Intäkterna nådde 25 723 miljoner kronor och rörelseresultatet var det högsta någonsin på 5 313 miljoner kronor (4 145), motsvarande en marginal på 20,7 procent.

– Sektorer som flyg- och fordonsindustrin visade god efterfrågan för våra industriverktyg och monteringslösningar, men gruv- samt olje och gas-sektorerna var svaga, säger Ronnie Leten, VD och koncernchef för Atlas Copco-Gruppen, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Vi håller oss flexibla genom att fokusera på effektivitet samtidigt som vi skapar värde för kunderna genom kontinuerlig innovation.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109