23948sdkhjf

Caterpillar får böta 74 miljoner dollar

Caterpillar blev "copycat". Bolaget dömt för att ha stulit produktidé från Miller UK Ltd.
Beslutet kom i början av januari, drygt fem år efter att Miller fyllde i stämningen, och var resultatet av en åtta veckor lång rättegång. Det rapporterar Wall Street Journal.

Caterpillar tvingas nu att böta hiskeliga 74 miljoner dollar till brittiska Miller. Detta efter att den federala domstolen i Chicago funnit Caterpillar skyldiga att ha stulit företagshemligheter från Miller, för att skapa sin egen produktlinje av snabbfästen.

Till bakgrunden hör att Caterpillar under flera år var Millers största och viktigaste kund. I slutet på 90-talet släppte Miller ett snabbfäste som möjliggjorde för förare att inte behöva lämna hytten vid byte av verktyg. Caterpillar valde produkten från Miller till sina grävare och båda företagen växte snabbt tillsammans. I en artikel från New York Times 2006 berättas att Caterpillar stod för hela 28 procent av Millers omsättning och antalet ordrar av snabbfästena låg på 10 000 per år.

2008 avslutade Caterpillar samarbetet med Miller och det ska ha varit i samband med detta som företaget kom över hemlig information om snabbfästenas design. Caterpillar lanserade senare en egen produktkatalog av snabbfästen som byggde på samma teknik.

– Vi är väldigt besvikna på juryns dom. Vi funderar nu på vårt nästa steg i processen, sade en talesperson från maskinjätten i samband med rättegången.
Kommentera en artikel (2)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.911