23948sdkhjf

Atlas Copco riskerar 2,8 miljarder i skattesmäll

”Vi utvärderar möjligheten att överklaga”, kommenterar koncernchefen.
Den 11 januari 2016 publicerade EU-kommissionen sitt beslut att de belgiska skatteöverenskommelserna avseende “skatt på övervinster”, som beviljats multinationella bolag, ska betraktas som olagligt statsstöd och att skatter som inte betalats till följd av detta ska återbetalas till belgiska staten. Atlas Copco har haft sådana skatteöverenskommelser sedan 2010 och riskerar i och med beslutet en skattesmäll på cirka 2,8 miljarder kronor.

- Atlas Copco strävar alltid efter att vara en bra och pålitlig samhällsmedborgare som efterlever lagarnas ord och intention i de länder vi verkar i. Det har vi även gjort i Belgien. Vi är besvikna, håller inte med om EU-kommissionens beslut och utvärderar möjligheten att överklaga, kommenterar Ronnie Leten, vd och koncernchef Atlas Copco, i ett pressmeddelande.

De 2,8 miljarderna planerar Atlas Copco att avsätta i resultatet för fjärde kvartalet 2015. Beloppet täcker till fullo det potentiella kravet för åren 2010-2015.

Atlas Copco har ännu inte har mottagit ett specifikt anspråk eller fått information från EU-kommissionen eller den belgiska staten avseende principerna för att avgöra hur stort skattekravet blir.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11