23948sdkhjf

Hesselberg lanserar ny hjullastare

Marknadschefen om nya Komatsun: "Gjord för riktigt tuffa uppgifter"
Den nya hjullastaren, Komatsu WA380-8, är utrustad med en 6,69 liters motor som ger 191 Hk, och som uppfyller utsläppskraven enligt EU Steg IV. Det ger, enligt företaget, lägre bränsleförbrukning med upp till sex procent jämfört med föregångaren.

– Med en av de högsta brytkrafterna i sin klass och utmärkt balans är Komatsu WA380-8 som gjord för riktigt tuffa uppgifter, säger Lucas Berghult försäljnings- och marknadsdirektör för Hesselberg, som ansvarar för försäljning samt service och underhåll av Komatsu i Sverige.

Motorn använder avancerad elektronisk styrning för att hantera luftflöde, bränsleinsprutning och efterbehandlingsfunktioner. Tillsammans med den motorstyrningen Komatsu SmartLoader Logic får maskinen ett optimalt vridmoment vid varje arbetsmoment, menar Hesselberg. Motorstyrningen begränsar vridmomentet under mindre krävande arbetsuppgifter och sänker bränsleförbrukningen utan att försämra produktiviteten.

Komatsu WA380-8 har också en automatisk lockup-funktion som innebär att momentomvandlaren automatiskt använder lägre arbetsvarv när maskinen kör eller transporterar material. Det innebär enligt uppgift högre dragkraft och ökad körhastighet, vilket bland annat minskar bränsleförbrukningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063