23948sdkhjf

Nytt skolsamarbete för ME

Branschorganisationen fortsätter sin satsning på att utveckla ett nationellt skolnätverk.
Den nya i raden av samarbetsskolor är Svalöfs gymnasium. Parterna ska nu arbeta tillsammans för att utveckla gymnasieutbildning och vuxenutbildning till maskinförare.

– Vi är väldigt nöjda över samarbetet med ME. Denna nya utbildning ligger bra till i tiden och passar väl ihop med våra andra yrkesutbildningar. Vi kommer på det sättet att dra nytta av ME:s kunskaper samt närhet till branschen och kombinera det med vår erfarenhet av praktisk yrkesutbildning, säger Lena Hansson, rektor/verksamhetschef på Svalöfs gymnasium.

Det är ingen hemlighet att branschen är i behov av fler duktiga maskinförare och entreprenörer, både inom infrastruktur och industri. Som Entreprenad Supply berättat om tidigare satsar ME på att utveckla ett nationellt skolnätverk, skolor som också kommer att bli kompetenscenter för branschen i respektive region.

– Vi är väldigt glada att vi har hittat en partner i Svalöfs gymnasium som också delar våra värderingar om hur vi ska utveckla utbildningen inom vårt område. Vårt främsta mål är att öka utbildningskvaliteten och arbeta för ett ökat intresse att söka sig till yrket. Med vår satsning hoppas vi kunna marknadsföra yrket på ett tydligare sätt för ungdomar. Att arbeta med avancerade mobila maskiner är ett framtidsyrke som kräver kunskap om modern teknik och framtidens arbetsmetoder, säger Hampe Mobärg, vd för maskinentreprenörerna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094