23948sdkhjf

Atlas Copco: "Spåra maskinen bekvämt från kontoret"

Storföretaget satsar på maskinövervakning.
Atlas Copco har tagit fram ett övervakningssystem som ska ge kunderna inom vägbyggnad ett mer effektivt och bekvämt sätt att övervaka maskinparken. Systemet går under namnet Dynalink och beskrivs som ett intelligent telematiksystem, enligt ett pressmeddelande från företaget.

Genom systemet kan kunden spåra sina maskiner bekvämt från kontoret, ständigt informerad om var de befinner sig och om de är igång. Användaren kan få åtkomst till den här informationen var som helst, när som helst, enligt företaget. Med olika filter och personliga inställningar för grafer och tabeller kan onlineportalen för Dynalink anpassas avseende måttenheter, kartinställningar och meddelandefrekvens för att tillgodose individuella krav.

– Dynalink håller reda på körtider och köravstånd, säger Sonja Boettcher, projektledare för Dynalink-programmet.

Genom att lägga till en e-postadress får användaren automatiskt ett meddelande när en maskin kommer in i eller lämnar ett fördefinierat område. Via systemets underhållsöversikt kan användarna även se servicestatus för samtliga maskiner i parken och välja att få ett e-postmeddelande när en maskin börjar närma sig datum för nästa service. På så sätt kan servicen planeras och genomföras på ett effektivt sätt, menar företaget.

Dynalink kan installeras på alla Atlas Copcos vägbyggnadsenheter och även på utrustning av andra märken.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079