23948sdkhjf

Komplext uppdrag till Styrud

"Givetvis mycket stolta över att få vara med i det här projektet", kommenterar företaget.
Mellan Bua och Getteröverket i Varberg ska en ny 18 kilometer lång avloppsledning för överföring av spillvatten byggas. Ett mycket omfattande och komplext projekt. I onsdags, 20 januari, godkände Varberg Vattens styrelse budgeten för byggnation, vilket innebär att projektet nu konkretiseras och går in i genomförandenas.

Projektet med den nya överföringsledningen fyller flera syften, bland annat miljömässiga och stadsutvecklande. Ledning och pumpstationer dimensioneras för att med råge möta kommunens expansionsplaner som bland annat omfattar mer än 4000 nya bostäder utmed norra kusten inom 15 år. Den kraftigt utökade kapaciteten kommer också att innebära minimering av risken för bräddningar – avloppsvatten som rinner ut i havet vid kraftigt regn eller vid strömbortfall.

Ett starkt fokus på miljö genomsyrar hela projektet, där Norconsult och Sweco stått för projekteringen. Merparten av den 18 km långa ledningen kommer att förläggas med schaktfritt ledningsbyggande genom företaget Styrud.

- Vi är givetvis mycket stolta över att få vara med i det här projektet. Arbetsformen är intressant och omfattningen ger möjlighet att visa fördelarna de schaktfria metoderna innebär, säger Styruds projektansvarige Görgen Johansson i ett pressutskick.

Projekt Bua överföringsledning är ett omfattande projekt som kommer att innebära stora fördelar för kommunen och dess invånare. Bygget startar i mitten av februari och har en budget på 177 miljoner kronor. Sommaren 2017 stängs Bua avloppsreningsverk och de nya ledningarna tas i drift.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093