23948sdkhjf

Klart för nytt köpcenter

Nytt stort centrum för volymhandel planeras.
Lugnetrondellen blir namnet det nya köpcentrumet som ska byggas på Värnamovägen 6, ett par kilometer norr om centrala Varberg.

– Varberg är en expansiv och växande region med en traditionellt stark handel i innerstaden. När vi nu utvecklar det nya köpcentrumet vill vi komplettera dagens handelsutbud i Varberg med en modern och strukturerad volymhandel en bit ifrån stadskärnan. Ungefär på samma sätt som när vi utvecklade köpcentrumet 421 i Sisjön utanför Göteborg, säger Lennart Karlsson, vd på Aspelin Ramm Fastigheter, i ett pressmeddelande.

Totalt omfattar Lugnetrondellen 24 000 kvadratmeter butiksyta fördelat på ett tiotal butiker mellan 500 och 7000 kvadratmeter och beräknas vara klart under 2017.

– Vi planerar för en bra och bred blandning av olika butiker som vi samlar på ett nytt, modernt och lättillgängligt sätt. Framförallt är det volymhandel inom exempelvis elektronik, hem och fritid samt byggvaruhandel. Dessutom ser vi gärna att någon spännande restaurangverksamhet etablerar sig här.

I samband med bygget av Lugnetrondellen förändras även infrastrukturen i Varberg. De närmaste åren ska Västkustbanan grävas ner i en tunnel under Varberg. Tågstationen och Varbergs hamn flyttar norrut och dessutom planeras nya hållplatser för kollektivtrafiken runt Lugnetrondellen.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094