23948sdkhjf

Sandvik satsar på radiostyrning

Flexibilitet, effektivitet och säkerhet i fokus när Sandvik kompletterar sina ovanjordsriggar, i Ranger DX- och DQ-serien, med radiostyrning.
Sandviks Ranger-serie gör det möjligt att borra inom ett stort område. Detta sträcker sig från standardmodellens 17,6 m2 till tillval som ger 26,4 m2.

Förutom dess förmåga att svänga, garanteras riggens stabilitet genom dess struktur som hela tiden placerar motvikten på motsatt sida från bommen.

Sedan början av 2015 har Sandvik också valt att satsa på full radiostyrning som ett tillvall. Det berättar företaget på sin hemsida.

Tillvalet full radiostyrning har utformats specifikt med säkerheten i åtanke, men det bidrar också till ökad produktivitet, menar Sandvik.

"Skapar många nya möjligheter"
Tillvalet uppges vara extra användbart när borraggregatet används för arbete på branta lutningar och i svår terräng där säkerheten är synnerligen viktig. Med den fulla radiostyrningen kan nu operatören utföra dessa uppgifter på säkert avstånd, vilket samtidigt ger högre produktivitet eftersom operatören hela tiden kan ha full sikt under maskinen och över vinschning.

– Den nya kompletta radiostyrningen gör vår Ranger-serie mer användbar och skapar många nya möjligheter för oss att hjälpa våra kunder, då radiostyrning är obligatorisk vid vissa typer av användning. Möjligheten till radiostyrd drift kan faktiskt öppna möjligheten till helt nya användningsområden för borrning, säger Jarno Viitaniemi, Product Manager Surface Drills på Sandvik Construction.

– Slitsborrning är ett intressant användningsområde som är långt enklare med en radiostyrd maskin. Vår Ranger DQ500 med full radiostyrning blir extremt flexibel och lämplig för en rad nya användningsområden, till exempel bultning i tunnlar, något som våra kunder redan har visat intresse för.

Icke desto mindre är säkerheten viktig i alla våra produktförbättringar, avrundar Jarno Viitaniemi.

– Om risken är stor att en bergsida kan rasa så vill du inte ta den extra risken. Förbättrad säkerhet är alltid vår högsta prioritet, så detta nya tillval är verkligen ett värdefullt tillskott till våra tidigare produktegenskaper.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094