23948sdkhjf

SVAB-Grävbroms till Doosan

Helautomatisk grävbroms har anpassats till Doosans samtliga hjulgrävarmodeller.
Under 2014 års upplaga av Maskinexpo lanserade SVAB ett system för automatisk grävbroms.

Den helautomatiska grävbromsen har kunnat eftermonteras på Liebherrs och Atlas grävmaskiner. Men nu har den också anpassats till både JCB:s, och nu senast Doosans, samtliga hjulgrävarmodeller.

– En fortsatt uppskattning och uppmuntran från marknaden driver på grävbromsens utveckling, säger SVAB:s Marknads- och försäljningschef Fredrik Eriksson.

Den automatiska Grävbromsens innebär att föraren inte längre med egen benkraft behöver trampa ned bromspedalen till dess låsta grävbromsläge, istället sker detta automatiskt när föraren släpper gaspedalen, förutsatt att funktionen är aktiverad och att maskinen körs på lågväxel.

Funktionen är, enligt företaget, väl dokumenterad och riskbedömning har utförts för att säkerställa att lösningen lever upp till maskindirektivets alla krav på säkerhet. Lösningen har även kontrollerats av Svensk Maskinprovning.

Lösningen bygger på egenutvecklad styrelektronik från SVAB`S plattform MACS (MAchine Control System) som hanterar aktiveringen, håller koll på säkerhetsvillkoren och styr ett elhydrauliskt ställdon som utför den mekaniska manövreringen av maskinens originalbroms.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094