23948sdkhjf

Wästbygg anlitas stor om- och tillbyggnad

Ordervärdet för byggentreprenaden uppgår till cirka 400 miljoner kronor.
En omfattande modernisering och tillbyggnad av köpcentret A6 Center i Jönköping planeras och tjänstepensionsbolaget Alecta har därför tecknat ett samverkansavtal med Wästbygg för planering, projektering och byggnation av den första etappen, ett arbete som beräknas pågå under de kommande tre åren.

Uppdraget omfattar totalt 36 000 kvadratmeter bruttoarea, fördelat på tre deletapper, och ska utföras samtidigt som verksamheten i köpcentrets övriga delar ska fortgå som vanligt. Ordervärdet för byggentreprenaden uppgår till cirka 400 miljoner kronor.

– Det är ett mycket fint projekt. Tillsammans ska vi skapa ett modernt och attraktivt köpcentrum utifrån den vision som de har om att utveckla A6 Center till regionens självklara alternativ till Stockholm och Göteborg. A6-projektet blir också en rivstart för Wästbyggs storsatsning i Jönköpingsregionen, vi flyttade in i nya kontorslokaler i centrala Jönköping för två månader sedan, berättar Morgan Gard, arbetschef i A6-projektet och ansvarig på Wästbygg, i ett pressmeddelande.

Arbetet med planering och projektering inleds omgående och redan i mars kommer de första arbetet att vara igång.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079