23948sdkhjf

Fossilfritt i många av Södras maskiner

Skogsbolaget Södra har beslutat att använda biodrivmedlet HVO som bränsle i sina lastbilar och anläggningsmaskiner i koncernen.
Skogsbolaget Södra har beslutat att använda biodrivmedlet HVO som bränsle i sina lastbilar och anläggningsmaskiner i koncernen. HVO är ett klimatsmart alternativ till fossil diesel. Råvaror till Södras HVO är slakteriavfall och restprodukter från rapsolja och solrosolja, och det är alltså ett andra generationens biodrivmedel.

– Det har bättre miljömässiga egenskaper då det är 100 procent fossilfritt. Det innebär att det är helt förnybart och har en markant lägre växthuspåverkan, säger Henrik Brodin, inköpare på Södra, i ett pressutskick.

Eftersom biobränslet kan tillverkas av en rad olika oljor har vi inkluderat i våra avtal med våra samarbetspartners att det finns råvaru-ursprung samt spårbarhet.

Idag drivs flera av Södras fordon på RME, ett biobaserat förnybart bränsle. När det infördes 2012 var det ett första steg på vägen mot att bli fossilfria. Nu är det dags för nästa steg med ett biobränsle som gör det möjligt att kunna ställa om en större del av fordonsflottan.

– HVO är till skillnad från RME identiskt med fossil diesel, det innebär en klar fördel för motorerna. Det är ett bättre alternativ både totalekonomiskt och miljömässigt kommenterar Åsa Forss, chef för Södras flisbilar.

Södra är nu inne i en uppstartsfas där ambitionen är att alla tre brukens fordon ska använda det nya drivmedlet samt att 90 procent av Södrakoncernens dieseltankar ska bestå av det nya drivmedlet inom kort. På Södras plantenhet i Flåboda och Södras massabruk i Värö har man testkört det nya drivmedlet sedan ett år tillbaka i ett pilotprojekt.

Resultatet har, enligt pressutskicket, varit mycket lyckat, vilket gör att Södra nu vill gå vidare med produkten och implementera det på bred front.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078