23948sdkhjf

Caterpillar stänger verksamhet

Maskinjätten lägger ner produktionen av anläggningslastbilar för vanliga vägar.
Det var 2008 som Caterpillar tillsammans med Navistar offentliggjorde satsningen på lastbilar. 2011 presenterades den första modellen för nordamerikanska marknaden CT660. Den följdes sedan av två större modeller.

Under förra sommaren kom beskedet att samarbetet mellan företagen avslutats. Caterpillar har sedan dess fortsatt utvecklingen på egen hand, men väljer nu att lägga ner produktionen. Det rapporterar Wall Street Journal.

– För att vara en livskraftig konkurrent i den här marknaden krävs betydande ytterligare investeringar. Det finns inte en tillräckligt stor marknad för att motivera den investeringen, säger Ramin Younessi, vice vd för Caterpillars division Industrial Power Systems, i en kommentar till tidningen.

Lastbilarna har tillverkats i mexikanska Escobedo. Men sedan samarbetet avslutades har planen varit att förlägga produktionen i Cats nybyggda anläggning i Victoria, Texas. Satsningen, som skulle dra igång första halvåret i år, beräknades generera omkring 200 nya arbetstillfällen. Beslutet om nedläggning innebär nu istället drygt 70 personer förlorar jobbet, enligt Wall Street Journal.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079