23948sdkhjf

Söderberg & Haak tar över Komatsu

Efter en tid av rykten är det nu klart. Söderberg & Haak övertar agenturen för Komatsus entreprenadmaskiner i Sverige.
Beskedet som kom under onsdagen innebär att Söderberg & Haak per omgående övertar Hesselbergs verksamhet med Komatsus entreprenadmaskiner i Sverige.

– Vi är stolta och ödmjuka över det förtroende som Komatsu i Bryssel gett oss, vi ser fram emot ett långsiktigt, hållbart och progressivt samarbete och noterar tacksamt den grund för detta som Hesselberg-teamet i Sverige lagt, kommenterar Thomas Svensson, vd för Söderberg & Haak, i ett pressmeddelande.

– Ett tack går också till brödrafolket i väst, förhandlingarna har förts i en konstruktiv och kundorienterad anda, och vi ser fram emot gott samarbete med Hesselberg i Norge, fortsätter han.

Hesselbergs etablering i Kiruna med bäring på gruvindustrin är däremot undantagen från överenskommelsen mellan Hesselberg och Söderberg & Haak, som övertar alla övriga verksamheterna samt anställda.

Bakgrunden till övertagandet är, enligt pressmeddelandet, att Komatsu Europe eftersökt samarbete med Söderberg & Haak. Detta samtidigt som Hesselberg dels uppnått begränsade ekonomiska resultat på den svenska marknaden och dels stod inför det faktum, att en etablering av en heltäckande Sverigestruktur skulle innebära betydande investeringar.

– Vi är mycket nöjda med att Söderberg & Haak nu tar över verksamheten och Komatsu-agenturen i Sverige, säger Lucas Berghult, Sverigeansvarig för Hesselberg sedan några år tillbaka, och tillägger:

– Våra Komatsu-maskiner har redan visat sig ha rätt kvalitet, pålitlighet och effektivitet för att klara alla typer av jobb och att vi nu får en ny stark ägare i Sverige, som har en väl etablerad infrastruktur och ambitiösa målsättningar, är väldigt positivt för alla befintliga och potentiella Komatsu ägare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11