23948sdkhjf

De hjälper kommun spara pengar

Upphandling av snöröjning kan spara 53 miljoner kronor.
Västerås stads upphandling av snöröjning på de stora trafiklederna i tätorten kan sänka kostnaden med 53 miljoner kronor under en sexårsperiod jämfört med i dag.

Det är innebörden i det tilldelningsbeslut som tekniska nämndens arbetsutskott i Västerås beslutade om under onsdagen. Upphandlingen vanns av Svevia, vilket innebär att de kommer att ta över arbetet från företaget M4.

De stora trafiklederna omfattar cirka 20 mil gator för busstrafik och annan tung trafik. Avtalet gäller från i höst och i tre år med möjlighet till förlängning i 1 + 1 + 1 år, alltså som längst till 2022. Beräkningen är gjord på en normalvinter.

För en tid sedan handlades gatu- och parkdriften i östra delen av Västerås upp. Den upphandlingen kan innebära en besparing på 39 miljoner kronor på sex år. Tillsammans med upphandlingen av vinterväghållningen på de stora trafiklederna kan tekniska nämnden minska kostnaden med 92 miljoner kronor de kommande sex åren.

– Vi är mycket nöjda över dessa lyckade upphandlingar. Västerås stad har ett besvärligt ekonomiskt läge och de pengar vi nu sparar ökar möjligheten att även i fortsättningen kunna erbjuda funktionella och attraktiva gator och parker till västeråsarna, säger tekniska nämndens ordförande Jazmin Pettersson, i ett pressuttalande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078