23948sdkhjf

Scania: Största orderingången på tio år

Stark efterfrågan i östra och södra Europa visar på återhämtning efter krisåren.
Det första kvartalet blev det bästa sedan 2007 i fråga om orderingång för lastbilar. Enligt Scania beror det på en fortsatt stark europeisk efterfrågan, framför allt i östra och södra Europa. Totalt sett uppgick Scanias orderingång till 19 363 lastbilar under det första kvartalet 2016, en ökning från 18 311 stycken under samma period 2015.

— Det är glädjande att de södra delarna av Europa har kommit tillbaka efter krisåren och att privatkonsumtionen nu har tagit fart på allvar, vilket driver investeringar i fordonsparken, säger Scanias vd och koncernchef Henrik Henriksson, i ett pressmeddelande.

Scanias marknadsandel i Europa ligger på17,4 procent för årets första kvartal, vilket är en liten ökning i jämförelse med i fjol.

— Under de tuffare åren har vi satsat på att stärka säljorganisationen och gått in i nya segment i länder som bland andra Spanien, Frankrike, Portugal och Italien. Detta ser vi nu positiva effekter av, säger Henrik Henriksson.

Polen har vuxit till den fjärde största marknaden i Europa när det kommer till tunga lastbilar. Där har Scania en marknadsandel på närmare 22 procent, vilket betyder marknadsledande.

— Polen har under några år gynnats av en ökad etablering av tillverknings- och logistikföretag. Därtill har stora satsningar gjorts i infrastruktur, vilket gör Polen till en viktig marknad för Scania. Dessutom har Scanias produkter och serviceerbjudande ett stort förtroendekapital i Polen, säger Scanias Europachef Bengt Thorsson, i en kommentar.

Efterfrågan i Sydamerika är alltjämt svag, mycket beroende på de ekonomiska bekymmer som Brasilien tampas med.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078