23948sdkhjf

Serneke tar första etappen i växande Årsta

Arbetschef: "Glada att få förtroendet"
Serneke har fått i uppdrag av Familjebostäder att uppföra sex stycken flerfamiljshus i det framväxande området Årstastråket i södra Stockholm. Projektet, kvarteret Rösträknaren, är värt cirka 389 miljoner kronor.

Årstastråket är ett större stadsutvecklingsområde där Stockholms stad planerar för cirka 3000 nya bostäder. Serneke bygger den första etappen med 187 nya hyresrätter, ett LSS-boende med sex lägenheter och en lokal samt fyra kommersiella lokaler för Familjebostäder.

– Vi är glada att få förtroendet av Familjebostäder att bygga den första etappen i Årstastråket. Det är ett spännande projekt som kräver god planering då läget medför att det ställs stora krav på logistiken. Dessutom förbereds byggnaderna för solceller och klassas som miljöbyggnad Silver, säger Håkan Sandberg, arbetschef på Serneke, i ett pressmeddelande.

Projekteringen för kvarteret startar inom kort och markarbetena börjar efter semestern. Planerad inflyttning är fjärde kvartalet 2018 och sista etappen ska stå klar i april 2019.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126