23948sdkhjf

Snart avgörs hur Sahlgrenska Life ska se ut

Projektet innebär en nybyggnation för mer än en miljard kronor på Medicinarberget i Göteborg.
Det byggs sjukhus för mer än fyra miljarder i Västsverige inom de närmsta åren. Det stora prestigeprojektet är Sahlgrenska Life. Inom de närmsta veckorna kommer det vinnande arkitektförslaget att presenteras, berättar mässarrangören Live Business i ett pressmeddelande.

– Det är ett otroligt viktigt projekt för får utveckling, säger Niclas Malmeling som för Västfastigheter ingått i juryn.

Projektet innebär en nybyggnation för mer än en miljard kronor på Medicinarberget, i direkt anslutning till Sahlgrenska sjukhuset och Göteborgs Universitet. Det är den hittills största utbyggnaden av området kring Sahlgrenska sjukhuset.

Målet är att forskning, sjukvård, utbildning och näringsliv får en naturlig mötesplats, med alla aktörer i en och samma byggnad. Den första inflyttningen beräknas kunna ske under 2021/2022.

Arkitektbyråerna kvalificerade sig i flera omgångar under fjolåret för att kunna få vara med i själva sluttävlingen. Juryn har i slutskedet fått ta ställning till fem olika förslag, alla anonyma.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078