23948sdkhjf

Storföretagen i ytterligare samarbete

Tar fram nytt koncept för brunns- och energiborrare.
Samarbete mellan Atlas Copco och Scania är inget nytt. Bland annat så drivs Atlas Copcos nya serie högtryckskompressorer av Scania-motorer. Men nu har en en arbetsgrupp bestående av representanter från både Scania och Atlas Copco tagit fram en lastbil som rymmer ett nytt koncept för brunns- eller energiborrare.

Enligt ett pressmeddelande, från Atlas Copco, innehåller lösningen allt en brunns- eller energiborrare kan behöva: kompressor, borraggregat och borrverktyg – och med ett lastväxlat flak som gör lösningen extremt flexibel. Fördelarna är många menar företaget.

– Du behöver bara ett fordon, och din lastbil måste inte stå kvar under hela borrningen. Du lyfter av flaket med kompressor och borrigg på, sedan kan du använda lastbilen till att hämta mer utrustning. Eller använda bilen till helt andra jobb, eller hyra ut den medan borrningen pågår, säger Martin Jönsson Operational Manager på Atlas Copco Welltech.

I dagsläget har en prototyp tagits fram och presenterats för den potentiella kundgruppen. Att förstå utmaningarna och möjligheterna som brunns- och energiborrare står inför varje dag är a och o så den input som kommit in vid visningarna är viktiga för den fortsatta utvecklingen.

– Vi arbetar med att validera specifikationerna och med att ta fram ett erbjudande som kan ge mervärde till kunderna. Exakt hur det ska utformas är inte riktigt klart än men det är fantastiskt roligt att se vilket intresse det finns kring den prototyp vi har visat upp under våren, säger Marcus Larsson Global Account Manager för International Fleet Sales på Scania.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097