23948sdkhjf

Riksbyggen uppför nya bostäder i Luleå

De 80-100 lägenheterna kommer att fördelas på två bostadsrättsföreningar.
Riksbyggen kommer att bygga 80-100 nya lägenheter på Kronan, det gamla regementsområdet i Luleå. Området ska bli en stadsnära stadsdel med över 3 000 bostäder.

– Vi är mycket glada över förtroendet och ser nu fram emot att bygga nya lägenheter i Luleå med fokus på de naturnära kvaliteterna samt miljöfrågorna. Riksbyggen är en långsiktig samhällsutvecklare och det ska bli spännande att vara med och skapa en ny stadsdel, säger Roland Askebrand, affärsutvecklare på Riksbyggen, i en kommentar.

Sedan Luleå kommun tog över det gamla regementsområdet Lv7 i Kronandalen har det används som markreserv. Riksbyggen är en av sex byggherrar som kommer att vara med och bygga den kommande etappen. De 80-100 lägenheterna kommer att fördelas på två bostadsrättsföreningar.

– Vi kommer att använda oss av Riksbyggen prisbelönta och systematiska arbete med att återskapa och tillföra ekosystemtjänster (naturvärden) direkt i stads- och boendemiljön. Det innebär att vi kan mäta vad naturen bidrar med på just den platsen och sedan agera för att ekosystemtjänsterna ska minst kunna bidra på samma sätt när området är färdigt, och gärna lite till, säger Roland Askebrand.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078