23948sdkhjf

Ny VD till Cramo

Koncernchefen: "Han är en beprövad chef och ledare med en stark meritlista".
Peter Bäckström ny vd i Cramo Sverige. Han efterträder Göran Carlson och tillträder sin befattning den 1 januari 2017.

Bäckström kommer senast från Global Workplace Solutions (GWS) som är en del av CBRE – en världsledande koncern inom service och förvaltning av kommersiella fastigheter. Inom CBRE GWS var han chef för Service Delivery Nordic med cirka 500 anställda och runt 1 500 leverantörer. Dessförinnan har Peter Bäckström haft olika operativa och ledande, globala och europeiska, befattningar inom Johnson Controls.

– Peter Bäckström är en beprövad chef och ledare med en stark meritlista inom serviceutveckling och tjänsteförsäljning. Hans erfarenhet från olika ledande positioner inom olika internationella och kulturella sammanhang kommer att vara en stor tillgång för Cramo. Hans meritlista från tjänsteutveckling och tillväxt passar perfekt i Cramos strategi, säger koncernchefen Leif Gustafsson i en kommentar.

Göran Carlson avslutar sin anställning i samband med att Bäckström tillträder. Göran har varit två omgångar på Cramo – han lämnade företaget i början av 2013, men återvände sedan i juni 2015 som vd.

– Cramo är ett mycket inspirerande företag att arbeta för, men när jag återvände till företaget förra året var det med en ömsesidig avsikt att underlätta en smidig övergång till en mer permanent lösning i Skandinavien på grund av vd-bytet i Sverige och det kommande bytet av koncernchef, säger Göran Carlson i en kommentar och fortsätter:

– Nu är det en bra tidpunkt för att göra en förändring; vi går in i en ny strategisk fas på koncernnivå och vi har en efterträdare med ett mer långsiktigt perspektiv på vd-rollen i Sverige och Region Skandinavien. Den svenska organisationen presterat på rekordnivå och vi har även sett stora förbättringar i Norge och Danmark, vilket ytterligare understryker att timingen är rätt.

Leif Gustafsson, vd för Cramo PLC och koncernchef fastslår att Carlsons bidrag till Cramos utveckling har varit betydande:

– Både i sin tidigare position som vice koncernchef och när han återvände till företaget som vd för den svenska verksamheten och chef för Region Skandinavien. Hans beslut att acceptera rollen som vd för den svenska verksamheten förra året har varit värdefull för att förbättra lönsamheten ytterligare i Sverige och har underlättat en smidig övergång till en mer permanent lösning. Jag önskar honom all lycka i hans fortsatta inriktning, säger han.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.172