23948sdkhjf

Riksbyggen bygger 430 bostäder i Strömstad

Företaget vann markanvisningstävling för Canningområdet, mitt i västkuststaden.
Kommunstyrelsen i Strömstad har utsett Riksbyggen som vinnare i markanvisningstävlingen för Canningområdet. Riksbyggen planerar nu att bygga 430 nya bostäder i vad som kallas "ett av Strömstads mest attraktiva lägen".

Området ligger i centrala Strömstad, i ett nära havsläge. Det vinnande förslaget innehåller bland annat ett stort fokus på hållbarhet.

– Strömstad har haft en kraftig tillväxt de senaste åren och tillsammans med kommunen vill Riksbyggen nu vara med och långsiktigt driva den fortsatta utvecklingen. Vi är mycket glada över att juryn och kommunstyrelsen valt Riksbyggen som samhällsutvecklare i markanvisningstävlingen för Canningområdet, där vi får möjligheten att utveckla 430 hållbara och attraktiva bostäder mitt i staden, säger Martin Linsten, marknadsområdeschef på Riksbyggen, i ett uttalande.

Riksbyggen kommer att bygga 330 bostadsrättlägenheter, 92 hyresrätter och 6 stycken parhus. Det blir ett stort tillskott till Riksbyggens förvaltningsuppdrag som idag innefattar cirka 800 lägenheter i staden.

En av byggnationerna kommer att bli det så kallade Tornhuset, ett niovåningshus som Riksbyggen kallar ett "landmärke".

Till P4 Väst säger Martin Linsten att de planerar en byggstart inom 2 år, med slutdatum om cirka 3,5 år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062