23948sdkhjf

Ny armklippare till svenska marknaden

Trejon och Berti utökar samarbetet.
Entreprenad Supply har tidigare berättat om lanseringen av den radiostyrda slagslåttern Berti E-Trail. Nu utökar Trejon och Berti samarbetet ytterligare i och med lanseringen av sju modeller av armklippare på den svenska marknaden.

– Bertis sortiment med högkvalitativa armklippare har tagit allt större del av den europeiska marknaden sedan introduktionen för drygt 10 år sedan. Vi ser ett ökat behov av grönytemaskiner generellt i Sverige och är nu glada att även kunna erbjuda just armklippare vilket efterfrågats av våra kunder, säger Henrik Johansson, vd på Trejon.

Modellerna byggs utifrån Bertis slåtterhuvud medium/pro och hanterar vegetation upp till Ø5 cm. Rotorn har en spiraldesign, kan reverseras och tiltleden har ett rörelsemönster på 245 grader. Huvudarmen kan hydrauliskt vridas in 95 grader bakom traktorn och är även i arbetsläge utrustad med ett hydrauliskt påkörningsskydd med automatisk återställning.

Som standard levereras klipphuvudet med tvåbladiga y-knivar monterade, men slagor kan väljas till vid behov.

Det egna hydraulsystemet har som standard inbyggd oljekylare och levererar, beroende på modell, 40-54 hk effekt till huvudet (65 hk som tillval på vissa modeller). Maskinen arbetar med två hydraulikkretsar för att säkerställa att huvudet alltid har full effekt oavsett armens rörelser.

– Till den svenska marknaden introducerar vi sju olika modeller som alla har olika målgrupp. Med detta program av armklippare har vi en passande modell oavsett om användaren är en kommun, lantbrukare, entreprenör, parkskötare eller golfbaneägare, säger Henrik Johansson.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109