23948sdkhjf

Kommun utfärdar byggförbud för JM

Fasaden sprack och skorstenen föll vid nybygge, rapporterar lokala medier.
Det är Skånska Dagbladet som berättar om JM:s bygge av flerbostadshuset Dadeln 25 på Rörsjöallén i Malmö, som nu skapat problem i intilliggande fastigheten Dadeln 24.

Grundläggningen av det nya huset ska ha orsakat sättningar och sprickbildning i Dadeln 24, skriver tidningen. Bland annat ska en skorsten i somras ha ramlat ner som följd.

Kommunens stadsbyggnadskontor beslöt i mitten på november om byggförbud tills vidare för JM. Bolaget måste anlita en konstruktör som dels går igenom bostadsrättsföreningens byggnad och utreder eventuella risker, dels intygar – om det nu är så – att det inte föreligger någon risk för de boendes liv eller hälsa om bygget får fortsätta.

– När de schacktade på Dadeln 25 så började vissa massor att röra på sig. Sedan har JM byggt upp en mur som verkar ha fått stopp på rörelsen. Men det får inte föreligga någon risk för människor liv eller hälsa, säger Martina Tingslund, på kommunens stadsbyggnadskontor, i en kommentar till tidningen.

På JM hoppas de projektansvariga att kunna återuppta sitt bygge inom kort.

– Vi har haft en konstruktör på plats och förhoppningsvis får vi ett intyg i dag så att det kan bli klart redan den här veckan. Vi vill ju igång, säger projektledaren Mattias Pålsmark.

Bolaget menar att det inte är självklart att de ska svara för reparationer av sättningsskadorna på grannhuset.

– Om det var vårt fel eller inte, det får en utredning visa, säger Mattias Pålsmark.
Läs mer om: JM
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125