23948sdkhjf

Lännen väljer Engcon

Satsar på Q-Safe säkerhetsfästen.
Lännen Tractors fortsätter att satsa på säkerhet och i de fall grävlastarna utrustas med tiltrotatorer från Engcon väljer Lännen också Q-Safe säkerhetsfäste som standard.

Lännen har under flera år utvecklat maskiner avsedda för specialarbeten, till exempel banarbeten. Stort fokus ligger på säkerhetslösningar, och produktutvecklarna på Lännen arbetar dagligen med att komma på nya idéer och insatser för att ytterligare öka säkerheten och användbarheten på deras maskiner. Redan nu utrustas över hälften av Lännens maskiner med ett specialredskap.

– Vi är glada över att Lännen ser fördelarna med vårt säkra redskapsfäste. Vi ser nu att branschen börjar ta till sig våra säkra produkter allt mer, säger Fredrik Jonsson, utvecklingschef hos Engcon.

En rad EU-standarder utgör grunden för säkerhetsutvecklingen. Det är sedan upp till maskintillverkaren att se till att effektivisera arbetet och samtidigt uppnå maximal säkerhet. Det gäller såväl inne i och som utanför maskinen. För att förhindra arbetsplatsolyckor har Lännen beslutat att använda Q-Safe säkerhetsfäste på alla Engcon tiltrotatorer som de levererar.

– Säkerheten främjas av Engcons Q-Safe säkerhetsfäste som vi tagit i bruk. Redskap som fästs under Engcons tiltrotator kan tack vare Q-Safe säkerhetsfäste inte lossa och falla ned. Om redskapet ej är fullständit inkopplat får även de som arbetar runt maskinen veta det. En ljud- och ljussignal uppmärksammar när redskapet ska kopplas av eller på. Detta minimerar riskerna för olyckor, säger produktgruppschef Jan Aspvik på Lännen Tractors.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062