23948sdkhjf

Maskingiganterna blir sambos

Scantruck och Söderberg & Haak satsar på gemensamma nya lokaler i Stockholm.
De två välkända återförsäljarna Söderberg & Haak och Scantruck kommer framöver att dela lokaler i Stockholm. Det berättar företagen i ett gemensamt pressmeddelande på torsdagen.

Bara två år efter att Scantruck övertog importen och agenturen av Manitou teleskoplastare på den svenska marknaden, förbereder verksamheten nu sig på att bygga nytt svenskt huvudkontor i Stockholm. Scantruck förväntar att flytta in i de nya byggnaderna hösten 2017. Huvudkontoret kommer att ligga i det attraktiva industriområdet Rosersberg mellan Stockholm och Arlanda flygplats.

Tror på synergieffekter
Och på den 13.000 kvadratmeter stora tomten bygger företaget stort nog för att Söderberg & Haak, som har importen av Komatsu-entreprenadmaskiner i Sverige, också ska kunna flytta in som hyresgäst 1 januari 2018.

– Vi ser givetvis mycket fram emot att flytta in i eget hus, men också att komma under samma tak som Söderberg & Haak. Det blir helt klart en stor fördel för båda verksamheterna att vi är i samma byggnad. Det ger en positiv synergieffekt för både Scantruck och Söderberg & Haak. Vi har olika produktprogram och vi kan attrahera många fler kunder till huset när det är flera produkter att titta på, säger Scantrucks Sverigechef Anker B. Lemvig.

"Byggs nästan två av allt"
Hans Ripa, vd på Söderberg & Haak Maskin AB, kommenterar även han den framtida flytten.

– Det har varit extremt viktigt för oss att hitta bra lokaler med modern verkstad i Sveriges viktigaste entreprenadområde. Fördelen med att dela lokal med en annan professionell aktör på marknaden är uppenbar.

I byggnaden kommer bolagen att få verkstad, reservdelslager, maskinutställning, kontor och personalutrymmen.

– Det byggs nästan två av allt i byggnaden, och samtidigt får vi gemensam utställning och show-room samt en stor gemensam spolhall, säger Anker B. Lemvig.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093