23948sdkhjf

Hantering av fyllnadsmassor prisas

NCC:s digitala plattform Loop Rocks blev juryns val i kategorin årets hållbara projekt på CIO Awards 2016.
Loop Rocks är en öppen plattform för smartare och effektivare hantering av sten, jord och andra sekundära konstruktionsmaterial på byggarbetsplatser, mellan företag och privatpersoner. Via appen matchar NCC utbud och efterfrågan av andrahandsmaterial genom att ”loopa” materialet direkt mellan byggarbetsplatserna.

– Vi är stolta över att CIO Awards har valt ut Loop Rocks som vinnare för årets hållbara projekt. Vi bidrar till sänkta kostnader för alla i branschen samtidigt som vi minskar miljöpåverkan till följd av lägre koldioxidutsläpp samt andelen utvinning av nya massor, säger Jonas Stridh, chef digitala affärer på NCC Industry.

Loop Rocks lanserades i slutet av juni i år och NCC har redan förflyttat närmare en halv miljon ton sekundärmaterial i plattformen och länkat samman över 100 byggarbetsplatser runt om i Sverige.

– Det här är vår första digitala start-up. Med Loop Rocks tar vi nya positioner i ekosystemet och gör nya typer av affärer. Vi befinner oss på en ny spelplan, vilket även innebär nya typer av konkurrenter som till exempel Google, säger Anders Torell, chef affärsutveckling och digitalisering på NCC Industry.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125