23948sdkhjf

Ingen risk för avbruten Dynapac-affär

Nu finns ingen återvändo enligt Atlas Copcos vd Ronnie Leten.
Det är ingen risk för att Dynapacavyttringen kommer att gå i stöpet genom exempelvis avbrutna förhandlingar, på det sätt som Sandvik nyligen tvingades meddela avseende sin process med att sälja Mining Systems.

Det säger Atlas Copcos vd Ronnie Leten till Nyhetsbyrån Direkt på fredagen, efter bokslutskommunikén.

– Nej, nu finns ingen återvändo, säger han och redogör för att inga konkurrensmyndighetshinder föreligger, och pris jämte övriga villkor har definierats.

– Jag ser inga skäl [till att det inte skulle gå igenom]; kunderna är nöjda och personalen är också införstådda med sin framtid, fortsätter han.

I bokslutsrapporten i fredags spådde bolaget att den sammantagna efterfrågan på bolagets utrustning och tjänster förväntas förbättras något under det första kvartalet.

Prognosen inför det fjärde kvartalet var, liksom i föregående fyra rapporters bedömningar av kortsiktig efterfrågeutveckling, att efterfrågan skulle ligga kvar på kort sikt.

Bolaget redovisade ett rörelseresultat om 5.785 miljoner kronor (4.882) för det fjärde kvartalet 2016, vilket gav en rörelsemarginal på 20,3 procent (19,5).

Orderingången för kvarvarande verksamhet var 27.617 miljoner kronor (23.206). Försäljningen uppgick till 28.495 miljoner kronor för kvartalet (25.003).

Vidare meddelar Atlas att avyttringen av Dynapac, som förväntas slutföras under det andra kvartalet 2017, har resulterat i en nedskrivning av immateriella tillgångar på 1.754 miljoner kronor, netto efter skatt, i det fjärde kvartalet 2016.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078