23948sdkhjf

Turkiskt intresse för Nordeuropa

Sedan starten 1978 har Hidromek efter hand växt till sig och bearbetat nya marknader. Företagets grävlastare rullar i dag på fem kontinenter. Sedan några år finns också grävmaskiner på programmet. Företaget finns redan etablerat i Danmark genom Helms TNT Centret i Herning, men ambitionen är att ta för sig mer i de nordiska länderna.
I dag ingår fem maskiner i sortimentet, två grävlastare med en turboladdad Perkins-diesel på 74,5 kW (100 hk) som kraftkälla, en 22 tons hjulgrävare samt två bandgrävarmodeller på 22 respektive 30 ton. På grävarsidan hämtas motorerna från Mitsubishi.

Ambitionerna är högt ställda. Företaget aviserar att man inom några få år ska erbjuda ett betydligt bredare program med både hjulgående och bandgående grävmaskiner i viktklasser från 15 till 35 ton. För att klara leveranserna har företaget investerat i två nya fabriker i Ankara. Dessutom planeras en utbyggnad av grävlastarfabriken i Izmir. Det har lett till att det i dag finns en sammanlagd kapacitet att tillverka 5 000 grävlastare och 3 000 grävmaskiner per år.

På Bauma visas den senaste generationen grävlastare där bland annat förarmiljön förbättrats. Även grävarna finns på plats med bland annat nykonstruerad motvikt och nya reglage.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063