23948sdkhjf

Testförare avgör om maskinen kan accepteras

| Av Monica Almgren | Tipsa redaktionen

Maskinen var helt ny men presterade sämre än föregångaren i nyskick. Köparen ville inte acceptera maskinen. Trolig orsak enligt Reklamationsrådet är att motorn hade högre avgasklassning.

En köpt maskin förväntar man sig ska fungera och utföra det arbete den är konstruerad för, men ibland händer det att köparen inte är helt nöjd.

Då kan det uppstå acceptansproblem som ibland behöver lösas med hjälp av en testförare godkänd av båda parter.

Läs också: Vem har rätt – säljaren eller köparen?

Ägaren eller föraren tycker exempelvis att maskinen ibland vibrerar onormalt, att det då och då hörs ett konstigt ljud, att känslan i spakarna inte är bra, att vissa grävrörelser är ryckiga, maskinen känns svag eller växlar konstigt etcetera. Listan ovan är exempel på det Reklamationsrådet brukar kalla acceptansproblem.

Det som huvudsakligen kännetecknar ett acceptansproblem är enligt Reklamationsrådet tre saker:

* Maskinen fungerar och går att arbeta med.

* Maskinen är säker att använda.

Läs också: Ingen garanti för garanti

* Teknikerna hittar inget som avviker från vad som anges i tillverkarens specifikationer för maskinen.

När ett acceptansproblem uppstår är den stora frågan om det verkligen är fel på maskinen, eller om den helt enkelt har egenheter som stör ägaren eller föraren.

Maskinleverantörernas och Maskinentreprenörernas Reklamationsråd har haft ett antal tvister rörande acceptansproblem att pröva. I några fall där leverantören kunnat visa att man gjort vad som är möjligt för att undersöka om det är fråga om något fel på maskinen eller att man gjort vad som kan begäras för att försöka komma tillrätta med eventuella egenheter hos maskinen, men inte hittat något som avviker från de specifikationer som tillverkaren ställt upp för maskinen, har Rådets rekommendation blivit att ägaren får acceptera och leva med maskinens egenheter. Är det fråga om ett fel av allvarligt slag, har dock Rådet rekommenderat leverantören att ta tillbaka maskinen eller att kompensera köparen ekonomiskt.

I ett av de ärenden som Rådet prövat hade en entreprenör en maskin under flera år och kompletterade därefter sin maskinflotta genom att köpa en uppdaterad version av samma maskin. När man som kund köper en modernare variant av samma maskintyp förväntar man sig helt naturligt att den nya maskinen ska överglänsa den tidigare.

Läs också: CE-märkning är ett krav

När entreprenören i detta fall började använda den nya maskinen fann han dock att den producerade mindre än den gamla. Leverantörens tekniker undersökte och mätte upp maskinens alla variabler utan att hitta något som avvek från specifikationerna. Detta gjordes flera gånger och även tillverkaren involverades i arbetet.

Ägaren blev mer och mer irriterad på att han inte fick besked om maskinen var behäftad med något fel eller om maskinen fungerade som den skulle. Om det var fel förväntade han sig naturligtvis att felet skulle rättas till, men han hade också en plan för hur han skulle agera om han fick beskedet att inget fanns att göra.

Rådets slutsats i detta fall blev att tillverkaren inte skulle åtgärda maskinen. Enligt Rådets mening kan en tänkbar orsak till skillnaderna i prestanda hos maskinerna möjligen vara att den nyare maskinen hade en motor med högre avgasklassning. Att farliga beståndsdelar i avgaserna måste begränsas och att bränsleförbrukningen måste minskas är helt klart, men tillverkarens ansträngningar att uppnå detta kan påverka maskinernas upplevda prestanda.

Lars-Erik Ljungberg, Reklamationsrådets sekreterare kommenterar:

Läs också: Det är inte kört utan garanti

– Vid acceptansproblem offras på båda sidor både mycket pengar och negativ energi. Affärsrelationerna parterna emellan får sig också ofta en törn. Parterna bör alltså försöka förebygga att acceptansproblem uppstår. Ett sätt är att utöka möjligheterna för den tilltänkte föraren av maskinen att provköra maskinen ordentligt före köpet och – om möjligt – i det arbete som maskinen är tänkt att användas i.

– Det är även viktigt att säljaren gör en ordentlig presentation och genomgång av maskinen vid leveransen och att maskinen även provkörs av kunden innan säljaren slutligen avlämnar maskinen. Om maskintypen skulle ha någon redan känd egenhet, bör den presenteras nu. Låt inte föraren upptäcka den själv senare.

– Om det ändå uppstår ett acceptansproblem ska naturligtvis teknikerna kontrollera maskinen och ta reda på om det är fråga om ett fel. I så fall ska felet så klart åtgärdas. Hittar teknikerna inget som avviker rekommenderas att en annan erfaren förare godkänd av båda parterna får provköra maskinen. Om även denne oberoende förare anser att problemen är oacceptabla bör leverantören återta maskinen. Kan dock konstateras att maskinen kan användas på avsett sätt trots sina egenheter får köparen acceptera maskinen som den är och behålla den.

TEXT & FOTO: MONICA ALMGREN

Läs också: Säljare ersatte kund för däck

Bildtext:

Lars-Erik Ljungberg, Reklamationsrådets sekreterare.

Håll dig uppdaterad med Entreprenad
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Nedgång för Volvo – men fortsatt starkt i Kina

Årets tredje kvartal innebar en märkbar nedgång för Volvo Construction Equipment med avseende på både försäljning och rörelseresultat.

Volvo investerar i cybersäkerhet

För att stärka skyddet av uppkopplade fordon har Volvo Group Venture Capital investerat i israeliska Upstream Security som specialiserat sig på cybersäkerhet för fordon.

Nytt handelsområde i Umeå

Nu startar testerna med tunnelbanebyggets båttransporter

Med bergmassor i en gammal arbetstunnel på Blasieholmen kan Stockholm genomföra tester inför nya projekt.

Ballaste listan

Den svenska ballastproduktionen var rekordstor 2018, det uppger Sveriges Geologiska Undersökning (SGU).

Nyhetsbrev

Rototilts jätteinvestering

Arkiv

"Höghastighetståg kostar 400 miljarder"

Rekordstor betongleverans

Ständig förbättring för offensivt Avant

Det går bra för finska Avant Tecno. Förra året passerades för första gången omsättningen 100 miljoner euro. För att möta den ökade efterfrågan lanserade företaget i våras sin hittills största modell och räknar dessutom med att inom kort kunna öka produktionskapaciteten med 50 procent.

Vem gick på knock?

Se vad som klickats mest i veckan, topplistan finns här!

Fredheim firade tung tioåring

Fredheim Maskin fyllde 15 och Oktoberdagarna tio – dubbla jubileer som firades rejält i Norge, där över 50 jättemaskiner visades upp.

Bring ersätter vägtransporter med tåg

Autonomi – eget affärsområde för Volvo

Volvo vill öka takten i utvecklingen, kommersialiseringen och försäljningen av autonoma transportlösningar. Och för att nå dit tilldelas nu verksamheten ett helt eget affärsområde.

"Marknadens behov av den här typen av maskiner har ökat"

En nyutvecklad borrigg med dubbla stänger visades i Askersund i går – pinfärska D23x30DR ska stå pall när det ska borras i riktigt hårt svenskt berg, lovar Vermeer Viking.

Ledare: Våga lätta på gasen

Iveco och Daf i samma Malmöstall

Nordic Truckcenter köper Ivecos verksamhet i Malmö och blir 1 november såväl auktoriserad återförsäljare som serviceverkstad för Ivecos hela modellprogram – från 3,5-tons transportbilar upp till tunga lastbilar.

Avant har vuxit till sig

Avant Tecno räknar med att senare års ökande försäljning kommer att fortsätta ytterligare några år. Ett viktigt led i tillväxtprocessen är företagets nya 800-serie, den största och mest kraftfulla kompaktlastare som hittills rullat ut från fabriken i Ylöjärvi.

De förstärker Bellmans styrelse

Fyraxlad trailer sparade 50 procent transporter

DSV Panalpina tänkte nytt inför transporterna till Köpenhamns gigantiska tunnelbanebygge.

Hon tar över den fordonsstrategiska ratten

Årslång nolla i Nokians olycksstatistik

I september i år konstaterade företagsledningen på Nokian Heavy Tyres att företaget klarat sig ett helt år utan att det skett en enda arbetsplatsolycka som lett till frånvaro.

Plats för lek ska lyfta bostadsområde

Hinderbanor, studsmattor, kickbike- och parkourbanor är bara några av de attraktioner som ska locka barn och ungdomar till den jättelika lekplats som ska stå klar till sommaren i Landskrona.

Avancerat logistikcentrum i Bålsta

Bättre trafiksäkerhet efter certifiering

2014 togs beslutet att inrätta en certifiering av vägmarkeringsmaterial för de nordiska länderna. En testomgång som inleddes i Danmark hösten 2015 visade att en stor del av materialen inte klarade ställda krav, något som förändrats radikalt sedan certifieringen infördes.

Tunnelbanan tidigareläggs

Ledare: Riv murarna till jobben

”Lysande” sa Svevia

Bredd och spets lockade nya bossen

Växtlighet får plats i nytt bostadsområde

Sista etappen i Umeå

NCC bygger i Sundsvall

Välförsedd vindkraftpark

Intensivt driftuppdrag i södra Stockholm

Varbergstunneln närmare byggstart

Hultafors Group satsar amerikanskt

NCC bygger för 300 miljoner

Se alla Företagens egna nyheter

Säkra din anslutning med kontaktfett

Vi presenterar Lazer Lamps första arbetsljusramp!

Motordrivna membranpumpar för industrin

Inverter 607-serien

Innerbelysning med rörelsedetektor

Marknadens kanske minsta arbetsljus

Vad är skillnaden mellan ren och modifierad sinusvåg?

Telfa AB - industripumpar ställer ut på Euro Expo industrimässa i Borlänge 16-17 oktober 2019

Ett sortiment för allas behov

Ficklampa för explosiva miljöer

Skydda dig mot bränder!

Håll koll på maskinen med MetaTrak Fleet Management.

Telfa AB - industripumpar ställer ut på Euro Expo industrimässa i Borlänge 16-17 oktober 2019

Det bästa blev ännu bättre - Nu lanseras nästa generation: Sandvik RDX5.

Nummerplåtsbelysing

Är du den vi söker?

Robust membranpump för höga tryck och slitande medier

En kompakt arbetsbelysning

Extraljusramp som smälter in i fordonets front

Metsos förvärv av McCloskey är klart

En säkrare arbetsdag för dig, medtrafikanter och medpassagerare.

Behöver du uppdatera dina bakljus?

En lysande liten nyhet

Anmäl dig till CERTEX nyhetsbrev

Blåspot till din truck ökar säkerheten

Sänd till en kollega

0.186