23948sdkhjf

Allt djupare schakt

De nya schakten raiseborras och förstärks med specialbetong som tillverkas i en egen betongstation ovan jord. Två krosstationer och tre pumpstationer ska också installeras.

Garpenberg. Två nya schakt, djupare än de gamla och centralt placerade, ska borras när Boliden utökar verksamheten i Garpenberg.

Berguppfordringsschaktet blir 1 175 meter djupt. Bergteamet, som sköter alla bergarbeten under jord, borrar först ett pilothål med en diameter på 360 millimeter. Sedan ryms hålet ut till 3,5-5 meters bredd.

– Sedan sprängs resten ut, vi strossar i etapper så att hålet får en diameter på 6,5 meter, säger Peter Richardson, Bolidens projektchef för expansionsprojektet i Garpenberg.

Schaktet får sedan ett betonglager så att den slutgiltiga diametern blir ungefär 6,2 meter.

– Alla schakt raiseborras men de horisontella hålen sprängs ut, det blir totalt åtta kilometer tunnlar när allt är klart.

En bit ifrån berglaven tas personschaktet upp. Även detta schakt raiseborras, det blir 1 070 meter djupt och får en diameter på 4,5 meter. Personschaktet ska rymma ett spel för personaltransporterna, en jättehiss i två våningar ska rymma totalt 40 personer.

All media ska också gå via personschaktet, till exempel el och vatten.

– Vi kommer att blåsa ner luft via båda schakten, vi bygger också några kilometer utblåsningsschakt under jord, förklarar Peter Richardson.

Alla schakt är betongförstärkta. Kraven på kornstorlek och tillverkning är så exakta att Bergteamet har en egen betongstation ovan jord för att kunna tillverka den nödvändiga specialbetongen.

Under jord byggs tre pumpstationer, två för länshållning (på 1 250 respektive 700 meters djup) och en för dränagevatten.

– Berget är vattenmättat och vi måste dränera det, säger Peter Richardson.

Två krosstationer byggs också, på 700-metersnivån och en på 1 100-metersnivån. Krossarna kräver ett bergrum som är 40 meter långt, 20 högt och 15 meter brett. Eftersom det bara blir en pålastningsstation, på 1 150-metersnivån, ska materialet gå via stigar och band mellan krossarna och skippen.

Fotnot : Läs mer om projektet här, och även hur man arbetar ovan jord. (klicka på länkarna).

Artikeln är en del av vårt tema om Reportage.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111